dijous, 14 de gener del 2016

Visita a l’escola “Els Àngels”.


Per aquesta nova temporada el grup Norai ja té programat el Concert Solidari d’havaneres a benefici del col·legi “Els Àngels”. Serà la vuitena edició d’aquest Festival.  Cada any, des de la fundació del grup, es programa aquest esdeveniment, amb molta il·lusió, per ajudar a que els infants d’aquesta escola tinguin una classe de música adient per a ells.


Feia molt de temps que s’havia convidat als membres del grup Norai  a presenciar una classe i ara ha  arribat el moment. Aprofitant uns dies de vacances s’ha anat al col·legi per veure dos tipus de classe de música.


La primera, s’ha tractat d’ una classe en que en Iu, el professor, intenta establir una comunicació musical entre l’alumne i ell, mitjançant diferents instrument: acordió, djembé (un instrument de percussió africà),... de manera que l’ un i l’ altre, intenten composar un ritme harmònic. De vegades és l’alumne que fa un ritme al tambor i el professor li contesta amb un altre ritme donant una melodia que es fon entre els dos, i altres vegades és a l’inrevés, és el professor qui comença i l’alumne segueix, arribant a un mateix final.
En general, tots ells gaudeixen de la música. Se’ls nota en el somriure de la cara i en el picar de mans quan toca un company.


A l’altre classe en Xavier, el professor, els estira a terra a sobre d’un matalàs i els envolta de bols tibetans amb diferents afinacions i els posa un d’aquests bols a sobre de la panxa per tal de que notin la vibració. El procés és el de barrejar el sons de campana dels diferents bols amb el so profund i vibrant de quan, amb el “stick” (espècie de picamorter), frega per la paret interna del bol. Aquesta sonoritat també desperta sensacions de molta satisfacció a tots els alumnes.


Una visita interessantíssima, en la que s’ha vist una dedicació  explícita i extraordinària de tot el professorat, feta amb entusiasme, alegria, vocació i  professionalitat.