divendres, 29 de maig del 2015

A la plaça del Mercat Vell de Sant Boi de Llobregat..


El grup Norai ha cantat, per primera vegada, a Sant Boi de Llobregat.
Ho ha fet a la cèntrica Plaça del Mercat Vell. Es tracta d’una plaça, de nova construcció, amb un espai important que va ser ocupat per una gran quantitat de públic. Més de cinc-centes persones.


El concert va agradar molt i el que  més va copsar l’atenció van ser les cançons marineres d’arreu del món. Així “Mingulay boat song”  va entusiasmar i també “Au café du port”.
A més el grup Norai va fer cantar al públic, que va correspondre molt bé amb “La calma de la mar”, “Rosina”, “La bella Lola”,..


Un molt bon concert, amb molts aplaudiments a “La barca abandonada”, “Lola la tavernera” i que va acabar amb dos bisos al final.


dissabte, 16 de maig del 2015

A Radio L’Escala.


El disssabte 16 de maig el grup Norai va participar en el programa “Sons a Cau d’orella” de Ràdio L’Escala.



L’acte va servir per presentar el darrer CD del grup. 
En Joan, el locutor, ja al presentar-ho va comentar que li agradava sentir coses noves i va destacar “Mulatada”. També es va comentar, tot i que encara no està enregistrada, que Norai tenia una havanera asturiana La Capitana”, cantada en bable i a més, molt alegre.
Com no podia ser d’una altra manera, també es van presentar les cançons marineres d’aquest CD: “Drunken sailor”  i “Santiano”, producte de l’estratègia de Norai, que intercala cançons marineres d’arreu del món entremig d’havaneres, boleros i cançons de taverna.



Els components del grup amb en Joan, el locutor, van presentar altres havaneres com: “La barca abandonada”, “Bitxinxo”, La Rosa dels vents”,  i van explicar els projectes del grup Norai que es portaran a terme a curt termini.


Vetllada al restaurant “La Selvatana” de Palamós.


Cada divendres, el restaurant La Selvatana de Palamós amenitza el sopar, a partir de les postres, amb havaneres.
El divendres 15 de maig, el grup Norai va ser el convidat. Primer de tot cal dir que el sopar que ofereix el restaurant és esplèndid i exquisit. Tot a base de peix com correspon a un port com Palamós.



El grup Norai va oferir un concert clàssic amb una majoria de peces molt conegudes. Des d’un bon principi, es va polsar al públic, que omplia el restaurant, a cantar les tornades de les peces més conegudes. Així, just després d’iniciar el concert amb “La xalana”,  ja cantaren La Paloma.
Igual que en l’anterior concert, una noia celebrava el seu vint-i-dosè aniversari i se li va dedicar una rumba ben moguda i alegre: “Lola la tavernera”.



Es va seguir amb “Mare vull ser pescador”, “La calma de la mar”   cantant la tornada, l’alegre: “Bitxinxo”,  l’escocesa: “Mingulay boat song” que va ser molt aplaudida, “La capitana”, la cançó de taverna: “El marxant”, “La barca abandonada”  i d’altres... per acabar amb “La bella Lola” i “El meu avi”. Es va demanar un bis amb divisió d’opinions, uns volien una sardana i els altres “El canó de Palamós”. Així doncs, es va finalitzar el concert amb el famós “Canó”  de José Luís Ortega Monasterio i la sardana “La puntaire”.
Al final uns aplaudiments molts llargs mostraren que la vetllada havia estat  exitosa.



dilluns, 11 de maig del 2015

diumenge, 10 de maig del 2015

Norai a “Palamós, terra de mar” (diumenge 10 maig).


El diumenge al matí, per donar ambient musical al festival mariner, el grup Norai va tornar a cantar havaneres i cançons marineres a dalt de la barca “Bonomar F”  que estava amarrada just abans dels velers clàssics que es poden visitar i fer un tomb pel port.


Des de la terrassa de la barca vam encetar un concert molt proper, ja que hi havia molts amics als qui es van dedicar tot un seguit de peces: “La barca xica”  a la Mar, la filla del patró de la barca, “La ciutat cremada” a l’Antònia, “Lola la tavernera” a la Mary, “Bitxinxo”  al Carles, el patró de la barca,..


Sota un bon sol, gairebé d’estiu, es va tancar el concert  amb molt de públic i molt bon record musical.


Norai a la taverna de Can Batlle.

El dissabte, dia 9 de maig, el grup Norai s’estrenava en un dels temples de l’havanera a Calella de Palafrugell. La taverna de Can Batlle.


Aquest dia un nombrós grup celebrava l’aniversari del seu amic i familiar, en Bernardo. És un gran afeccionat a les havaneres i per aquest motiu  celebraven la festa a la taverna de Can Batlle.


El grup Norai va oferir un repertori clàssic i conegut: “Mare vull ser pescador”, “Rosina”, “Mariner de terra endins”, “Au café du port”, “Lola la tavernera”,...  A la mitja part, en Ricky, el propietari de la taverna també va amenitzar la vetllada amb les seves cançons a la guitarra.


Per acabar el grup Norai va cantar les obligades, a més de “Mulatada”, “La bella Lola”  i “El meu avi”  amb en Bernardo cantant junt amb el grup.


Tothom va marxar molt satisfet d’una vetllada molt alegre i divertida i sobretot en Bernardo que, segurament, no oblidarà el seu seixanta aniversari.

dissabte, 9 de maig del 2015

Norai a “Palamós, terra de mar” (dissabte 9 maig).


El grup Norai va estar convidat a cantar havaneres al festival mariner “Palamós, terra de mar” que es va celebrar el proppassat 9-10 de maig.


El dissabte al matí, igual que en els anys anteriors, el concert d’havaneres es va celebrar al mercat per animar, encara una mica més, l’enrenou que es genera al mercat qualsevol dissabte. Just a l’entrada principal, i per abastar a tot el mercat, es va iniciar el concert, en aquesta ocasió sense el guitarrista actual, en José Luís, i va ser la Lourdes que amb el seu precís fer, igual que els sis darrers anys, va acompanyar al grup.


Com cada any a l’entrar, tothom es sorprenia de trobar música en viu al mercat. Llavors la gent s’aturava, escoltava algunes cançons i se’n anava cap a la parada per comprar i al sortir repetien l’escolta d’una o dues peces més.


Ja al final, quan s’estava cantant “La bella Lola”  va entrar un grup de joves que celebraven un comiat de solter amb gran xerinola. El conco homenatjat va cantar “La bella Lola”  amb mocador en mà al costat del grup .


Un bon final, amb anècdota i amb bona sensació i sintonia entre les parades i els compradors del moment.