diumenge, 28 de juny del 2009

Canet de Mar

Ahir a la tarda vam celebrar, conjuntament, la revetlla de Sant Joan i Sant Pere a la Residència Guillem Mas de Canet de Mar. Una residència situada davant del mar on hi vam actuar a partir de les 18 hores. Un revetlla completa, amb música, coca de Sant Joan, cava i petards. El grup Norai de Palamós va amenitzar la tarda dels residents amb les cançons més divertides del nostre repertori, El marxant (vídeo), Arri Pauleta (vídeo), el Canó de Palamós o María Dolores van delectar el públic fins al punt que, finalitzat el concert, ens van demanar una vegada més El marxant, que va arrencar moltes rialles de la gent pel seu caràcter picaresc.


Un concert més en un cap de setmana complert i divertit. La setmana que ve tindrem més concerts i més celebracions, se'ns gira feina!

divendres, 26 de juny del 2009

Concert a Llofriu


Divendres vam tenir el goig de cantar a Llofriu, concretament a la Sala Gran. El concert l'hem realitzat en el marc de la Festa Patronal dels Mediadors d'Assegurances de Girona (vegeu notícia al Diari de Girona), que celebren aquesta festa amb més d'un centenar de mediadors d'assegurançes que vindran de tot els indrets de la província de Girona
El grup norai de Palamós amenitzarà la festa amb cançons marineres, valsets, havaneres i la cançó de taverna, tot plegat perquè sigui una vetllada ben exitosa. En el present post podeu veure un fragment del Salió de Jamaica interpretat a dues veus (Lluís i Joan) acompanyats de guitarra i madola. A la fotografia podeu veure l'Agustí (el nostre gran tècnic de so) i la Pilar, que sempre està atenta amb tots els detalls del grup perquè els concerts surtin perfectes! Gràcies Agustí i Pilar!

dimarts, 9 de juny del 2009

Excel·lent cantada a Banyoles

Diumenge dia 7 de juny, com ja heu pogut veure en el post anterior, vam cantar a la capital del Pla de l'Estany. A quarts de cinc arriba el grup Norai de Palamós a Banyoles per fer les corresponents proves de so. A la primera foto tenim en Josep Ribas provant el micro...

Cal dir que hem patit una mica ja que els homes dels temps havíen anunciat pluges el diumenge a la tarda, però afortunament (una vegada més) es van equivocar i no només no vam tenir pluja sinó que vam gaudir, en alguns moments, de clapes de sol.

El concert s'emmarcava en la cloenda de la 32a Exposició de Flors de Banyoles, una exposició en la que, com va dir l'alcalde de Banyoles (Miquel Noguer) tota la ciutat i altres pobles de la comarca hi participen desinteressadament. Vam començar ben puntuals a les 18 hores i des de l'inici ja ens vam adonar que teníem al davant un bon públic, d'aquells que escolten i participen de les cançons. Vell pescador, Al Pirata Joan Torrellas, Salió de Jamaica, Rosina, etc. es van anar succeïnt i el temps ens va passar volant fins al punt que la gent volia més cançons a pesar d'estar més de dues hores a dalt de l'escenari. La varietat estilística, instrumental (guitarra, mandolina, mandola, acordió, flauta, flaviol i percussió) i de repertori va agradar molt al públic.

Vam acabar, com sempre, amb la Bella Lola (sort d'una senyora que li va deixar un mocador a en Josep) i el meu avi.

En definitiva, una d'aquelles cantades que deixen bon regust de boca. Ja va quedar clar que, en un moment o altre, tornarem a la ciutat de l'estany on la gent escolta, canta, riu i sobretot gaudeix la música marinera del grup Norai.

diumenge, 7 de juny del 2009

Concert al Monestir de Sant Esteve de Banyoles

El dia 7 de juny tindrem el goig d'actuar al Monestir de Sant Esteve de Banyoles. Com diu la web de l'Ajuntament de Banyoles, el Monestir de Sant Esteve de Banyoles és la seu fundacional de la ciutat i una edificació protegida com a Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat des de l'any 1973.
El grup Norai de Palamós tindrem la sort de cantar al Claustre del monestir en el marc de la 32a mostra de flors de la ciutat. El claustre (espai important per l'ordre benedictí) distribuïa les habitacions i servia de lloc de conversa, de passeig i reflexió, d'espai per reunir-se i en aquest cas servirà per cantar les havaneres, sardanes, valsets mariners i música popular que interpreta el grup Norai de Palamós amb la seva varietat instrumental i el sentiment que posem a cada cançó.
El claustre també és d’estil neoclàssic, de planta quadrada irregular, i té dues plantes. El formen quaranta-vuit arcades de mig punt, recolzades sobre columnes amb basament. Les columnes són estriades a la part superior i la decoració dels capitells presenta motius de fulles d’acant, flors i caps d’àngels.Al centre del pati del claustre hi ha un pou central, decorat amb forja. Paral·lel a l’ala est, passa un dels recs de la trama de recs característica de la ciutat. A la banda sud encara es conserven les restes de l’abadia medieval i els jardins de l’abat.

El concert començarà a partir de les 18 hores. Visca Banyoles!

dissabte, 6 de juny del 2009

Casament al Parc Hotel Sant Jordi


El passat dia 16 de maig el grup Norai al complet va participar en un casament al Parc Hotel Sant Jordi. El pare del nuvi va voler donar una sorpresa a tots els convidats, a l'hora del café, quan va sortir el grup NORAI a interpretar alguna de les havaneres mé (especialment als convidats de la núvia, que és holandesa) conegudes (El meu avi, el Canó de Palamós, la Bella Lola, Al pirata Joan Torrellas, etc.).
Cal dir que durant el concert va finalitzar el partit va donar la victòria del Barça de la lliga, i això ens va obligar a cantar amb tots els convidats l'himne del Barça (coses del futbol).
Va ser el primer casament en el que participava el Grup Norai al complet (l'any passat en Lluís i en Josep van participar en un casament a l'església de Sant Martí d'Empúries) i la veritat és que va anar molt bé! Visca els nuvis!!